Trammelant met de chip

Dierenbezitters vergeten vaak de chip in hun huisdier te registreren of ze passen hun gegevens bij verhuizingen niet aan.

De Dierenbescherming erkent dit probleem. “Katten en honden zijn te vaak niet gechipt. Hierdoor kunnen we deze huisdieren als ze vermist zijn of gewond zijn gevonden, vaak niet terugbrengen naar hun baasje. Dat is een groot probleem.”

“Ook de huisdieren die wel gechipt zijn, maar vervolgens door het baasje niet zijn geregistreerd, kunnen daarom alsnog ‘kwijt’ raken”.

Alle 2 deze situaties hebben we in onze kliniek al meerdere keren meegemaakt. Door inzet van ons klantenbestand en social media lukt het keer op keer om de baasjes te vinden maar deze weg is erg tijdrovend en omslachtig. Als een gevonden dier met (goed geregistreerde) chip bij ons gebracht wordt is het slechts een kwestie van enkele minuten en de baasjes zijn gevonden. Zoals Max, een rode kater die al 2 weken in het dorp rondliep. Na een uurtje werd hij al bij ons opgehaald door zijn baasje uit Den Bosch die hem al een maand kwijt was.

Verplicht

Het chippen van honden is sinds 2012 wettelijk verplicht. Voor katten is dit nog niet het geval maar wel raadzaam. Gaat uw dierenvriend mee over de grens dan is een chip en Europees paspoort altijd verplicht bij zowel de hond als de kat.

Bij Dier Medicentrum bent u op de juiste plaats om uw huisdier te laten chippen. Tevens registreren wij uw huisdier in de centrale databank.

!! Zorg ervoor dat u uw dierenvriend altijd terug kunt vinden:

  • Laat uw huisdier chippen
  • Check jaarlijks de registratie